Hagyományos ablakok hőszigetelése, hangszigetelése, légzárása

Telefon: 00 36 (30) 376 38 26
E-mail: info@kendlerablak.hu

nyílElőnyök

nyílMűszaki paraméterek

nyílGazdasági szempontok

KENDLER®-tokos ThermoABLAK

homlokzatA történelmi stílusú lakások gyönyörű, de rosszul szigetelt ablakain szökik el a fűtési energia akár 40 százaléka. Ablakának belső oldalát egy olyan „szuperszárnnyá” alakítjuk ami biztosítani tudja a hő-hang- és légszigetelés teljes kényelmét. Az ablakot a homlokzat változtatása nélkül, eredeti szépségében lehet felújítani.

Gerébtokos ablakok u (k) < 1,2

ablakNem kell a régi ablakokat feltétlenül kibontani, lecserélni. A szakszerű csere nagy ráfordítással és visszafordíthatatlan állagvesztéssel jár, ráadásul a csere jelenlegi gyakorlata aggályos. Igényes és szakszerű felújítás eddig csak egyedi, drága kivitelezésben volt lehetséges ami az épület értéknövekedésében alig realizálható. Ugyanakkor a szakszerűen felújított történelmi ablak hő- és hangszigetelése versenyezhet a modern ablakokkal is: eljárásunk büszke u < 1,2 hőszigetelési értéket ígér! A belső ablakszárnyat műhelyben alakítjuk át. Eltávolítjuk a régi üveget majd a régi szárnykeretet szabadalommal védett kiegészítő kerettel stabilizáljuk. Az eredeti fa ütközőperemen kialakított 4 mm-es ütközési hézagba kerül a lengőajkas, modern ablakokban alkalmazott gumitömítés. Az egyesített szárnyba a jó szigeteléshez nélkülözhetetlen energiatakarékos üveget építünk be. A megújult szerkezet hőszigetelése, hangszigetelése, légzárása vetekszik egy új ablak paramétereivel.

Az eljárás alkalmazója lehet minden licencszerződéses vállalkozás, használója mindenki aki egyébiránt lecserélné, utángyártatná ablakait. Az eljárással a régi típusú ablakok többsége szakszerűen, az eddig ismert, összehasonlítható eredményeket nyújtó eljárásoknál olcsóbban korszerűsíthető. Csak a belső szárnyat kell átalakítani, bontás nem szükséges. Tudomásunk szerint egyedülálló, hogy a szerkezet önhordó és körbeszellőztetett üvegkávával rendelkezik, így fogadni tudja akár a 24 mm-es, többrétegű, nehéz, energiatakarékos, Low-E (alacsony hőelnyelésű, „infratükrös”) üveget is. A belső oldali pára- és légzárás tehermentesíti a hátulszellőztetett külső szárnyat. Ahol eddig fa ütközött fán, ott modern, rugalmas gumitömítés biztosítja a lég- és párazárást. A korszerűsítés bevált anyagai, zárt technológiája és méretezése igazodnak az új ablakok gyártásának irányelveihez, optimalizáltak és belső szabványban egységesítetten rögzítettek. Az eljárás alkalmazható lakó- és középületekben egyaránt. A Kendler-tokos thermoüvegezés a hang- és légszigetelés kényelme mellett lakásonként még több ezer Forint havi energia-megtakarítást is eredményez.

nyílSzakmai cikkek

nyílAz év szava

Meghirdetjük az "Év szava" pályázatunkat.
Szavazzon Ön is és nyerjen
100 000 forintot! Moderálás jogát fenntartjuk. Az Ön kifejezése
kb. 1 héten belül kerülhet a listára előzsűrizés után.

Szavazás állása:

A szavazás állása jelenleg nem megjeleníthető.